Het zwaarste zeilevenement van Zeeland

slide_duotocht_05.jpg - Duotocht slide_duotocht_03.jpg - Duotocht slide_duotocht_04.jpg - Duotocht slide_duotocht_06.jpg - Duotocht slide_duotocht_02.jpg - Duotocht duotocht_04.jpg - Duotocht duotocht_03.jpg - Duotocht slide_duotocht_01.jpg - Duotocht duotocht_01.jpg - Duotocht

Verslagen Zeeuwse Duotocht editie 2009

Casa Aqua

Echoes

Losbol

Progress

Tramontana

Vedette

 

Klik hier voor de zeilaanwijzingen van 2009

 

De 30e duotocht is, zoals bekend, gewonnen door de Dawn Raid. Deze tocht werd gekenmerkt door gebrek aan wind. Daardoor was dit schip het enige wat reglementair finishte. Dus was het voor de jury niet moeilijk om de uitslag te bepalen. Jan en Esther Mastenbroek, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

Het aanwijzen van het beste verslag was voor de jury veel moeilijker. De kwaliteit van de zes ingezonden reisverhalen is namelijk erg hoog. Bij dezen willen we dan ook alle inzenders bedanken voor hun inspanningen.

Het beste verslag vindt de jury dat van de Progress. Zij geven een prachtig beeld van de dilemma’s waar een duotocht bemanning voor komt te staan. Bovendien maken zij ook duidelijk waarom zij voor een bepaalde oplossing kiezen. Eigenlijk is dit verplichte literatuur voor beginnende duotochtzeilers. Balt Heesters en Arnold Stroo, proficiat.

Een tweede prijs is toegekend aan de bemanning van de Losbol. Evert en Matthijs van de Vrie, ook jullie gefeliciteerd. De winnaars van de eerste en tweede prijs krijgen het inmiddels bekende, door Bestevaer en Mecano gesponsorde, duotocht poloshirt toegestuurd.

Met vriendelijke groeten, namens de jury
Willem van Ouwerkerk.